Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Πάσχα... Μπατσί Άνδρου...


Πάσχα..ναι... Έζησα ένα Πάσχα σε ένα Περιγιάλι... στο Μπατσί της Άνδρου... 

 Μπατσί, Άνδρος, 
Κυκλάδες, Ελλάς!!!

Όσοι δεν έχετε πάει Άνδρο, δεν ξέρετε τι σημαίνει να είσαι σε ένα νησί κι η φύση γύρω σου να σου λέει ότι είσαι σε στεριά και σε ένα κατάφυτο μέρος, με μικρούς καταρράχτες οι οποίοι μας συνόδευαν σχεδόν παντού καθώς κάναμε τον γύρο του νησιού. Πανέμορφη φύση.

Ήμουν τυχερή που έζησα και την Μεγάλη Παρασκευή στο Μπατσί.  Έτσι όπως είναι αμφιθεατρικά χτισμένο το χωριό, ο επιτάφιος περνά από τα καλντερίμια του από πάνω που βρίσκεται η Εκκλησία ως κάτω και η συνολική εικόνα του είναι ένα όνειρο... 

Καθώς είναι φωτισμένα  τα σπίτια του νησιού, εσύ να κατεβαίνεις με κατάνυξη τα σκαλοπάτια, τις ρούγες, τα στενά του Μπατσίου και βρίσκεσαι σε άλλον κόσμο.  Πιο όμορφη περιφορά επιταφίου δεν έχω ξαναζήσει. 


 Φωτισμένος ο Επιτάφιος... 

Σιγά σιγά με τον επιτάφιο πλησιάζαμε την θάλασσα. Κι αυτή ήτανε υπέροχη, με τα λιγοστά φώτα που την έκαναν να λάμπει στο σκοτάδι.

Όσο για την ατμόσφαιρα, ήταν κατανυκτικότατη.  Όμορφα φώτα, υπέροχη θέα, θαυμάσιο το Μπατσί, καταπληκτική η Άνδρος!  Θαυμάσια.  

Εύχομαι να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές, όλοι.  Την περιφορά, την Ανάσταση.  Και νάμαστε όλοι μαζύ, ενωμένοι κι αγαπημένοι.  Και νάμαστε μαζύ και με τους αγαπημένους μας που έχουν φύγει.... 


Και μαζύ σου... νάμαι... κι ας είσαι μακρυά.  Τόσο μακρυά... lamprini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...